Utstyr til seil og rigg

Seiling er en flott opplevelse og det er mange som velger Norge som destinasjonen for sine seilturer. Når man skal ut å seile er det mange faktorer som spiller inn der det å ha godkjent utstyr vil være en av de viktigste. Det er ikke bare lovpålagt, det vil også gi en bedre sikkerhet for turen. Ofte vil utstyr som ikke er godkjent være av en betydeligere dårligere kvalitet og man har ikke noen kontroll på hvor utstyret er i fra og fra hvilken fabrikk. Det finnes også mange godkjente verksteder i Norge som kan både vedlikeholde utstyret, men også fikse det hvis det er ødelagt.

Når man seiler er et en av hyppigste menneskeskadene solbrenthet, derfor vil det være lurt å kun benytte seil som er UV beskyttet. Det vil også være et godt alternativ og benytte rullesystemer som gjør slik at seilet enkelt kan bli rullet ut og inn. Det er viktig å huske på at hvis man har utstyr som rullesystem, må det ofte bli vedlikeholdt slik at det ikke blir ødelagt. Pre-feeder er et must for alle seilbåter grunnet de gode evnene til å åpne seg selv om seilet låser seg. Det vil gi en formidabel sikkerhet på veien slik at du ikke trenger å bekymre deg.

Utstyr kan man skaffe på godkjente verksteder

Har man tenkt til å skaffe seg en seilbåt eller man har en seilbåt, men ikke har så mye greie på utstyr vil det alltid være lust å ta en prat med mennesker som har greie på det. Når man tar kontakt med et av de godkjente verkstedene i Norge, vil det være lurt å skrive ned navnet på den type seilbåt man har eventuelt og ta med fagmannen til seilbåten. Det er mange ting som er standard for alle seilbåter, men det kan også være ting som vil være litt mer egnet for akkurat den seilbåten man har. Men, uansett er det viktig å ha det riktige utstyret.

Utstyr på dekk av båten